leren plannen en snellezen

De cursus is bedoeld voor studenten die vlot en efficiënt door de lesstof heen willen. Via een duidelijke instructie, die direct toepasbaar is in de praktijk tijdens de cursus, leer je de studievaardigheden die je nodig hebt om je huiswerk te plannen en organiseren. Je leert ook de vaardigheden hoe je je de schoolvakken het best eigen kunt maken. Daarnaast krijg je inzicht in het effect van je houding en gedrag ten opzichte van de schoolresultaten en je leert vaardigheden als snellezen en mindmappen.

Je zult zien dat je er direct gemak van hebt. Je hoeft niet extra werk te maken en maakt gelijk gebruik van het al liggende huiswerk. Waar de kracht ligt van deze cursus is dat je meer en makkelijker leert in minder tijd en dat je goed overzicht houdt op wat je al hebt gedaan en wat er nog moet gebeuren. Dit zorgt voor direct resultaat, wat de motivatie en houding ten goede komt. Wat aan bod komt daar zal je niet alleen tijdens deze studie profijt van hebben maar ook in vervolgstudies en in je latere werk.

De cursus duurt 6 weken, 1 uur per week. Dit omdat je de vaardigheden die je aangereikt krijgt je eigen moet maken en dat kost nu wel even tijd en oefening. Het is voor nu een relatief kleine investering en levert voor later veel gemak.

Wat leer je in 6 lessen:

* 2-4 keer sneller lezen;

* Meer en gemakkelijker onthouden;

* Beter plannen en organiseren;

* Samenvatten dmv mindmaps;

* Geheugentechnieken;

* Leren leren.

Ben je student of heb je er één in huis op het niveau van VMBO-T t/m Gymnasium en gun je jezelf of je kind dan de lol en gemak van makkelijker, overzichtelijker en sneller leren, waarbij er meer tijd overblijft voor vrije tijd wat ook erg belangrijk is in deze periode van het leven. Neem dan contact op.

Voorbereiden op voortgezet onderwijs

Deze cursus is bedoeld voor de mensen uit de groepen 7 & 8 van de basisschool. Het is ontstaan omdat er landelijk veel vraag naar is. De stap is best groot van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Wil je goed voorbereid overstappen naar het voortgezet onderwijs dan is dit een nuttige cursus om te volgen.

De inhoud van de cursus zorgt ervoor dat je straks goed voorbereid naar de middelbare school vertrekt.

Je leert wat je kunt verwachten en wat belangrijk is voor je studie. Hoe je het best alle informatie van de lessen overzichtelijk kan houden zodat je minder tijd kwijt bent met leren en meer tijd overhoudt voor de dingen naast de opleiding wat ook erg belangrijk is. De cursus is leuk omdat je gelijk ziet dat het vóór je werkt en we werken in groepjes van 4 tot 6 personen, dat maakt het gezellig.

Wat je leert in dit programma van 3 lessen van een uur:

* Je leert je agenda gebruiken en bijhouden;

* mindmappen is een leuke en overzichtelijke manier van leren;

* Manieren van woordjes en begrippen leren;

* Ook leer je vaardigheden als focuslezen een voorbereiding op snellezen.